sobota 31. augusta 2013

Jahodové mafiny

Výborný svieži letný recept z novej narodeninovej knižky (áno viem, že na letné je už trošku neskoro, ale nostalgia nepustí) . Veľmi ľahké pečenie, ktoré vždy očarí, to sú pre mňa mafiny a cupcaky, nikdy ich nieje dosť. Tieto sú vláčne, osviežujúce a veľmi variabilné, keďže jahody môžeme vymeniť za hocijaké iné ovocie, či čokoľvek na čo práve máme chuť, či sú to orechy, mak, čokoláda, alebo káva... Napriek tomu, že ja sa s "hrnčekovými" receptami moc nekamarátim, tento je veľmi fajn a rozhodla som sa s ním s Vami podeliť. 

na 15 kusov potrebujeme: 
1 hrnček jahôd (alebo čohokoľvek iného podľa chuti)
2 hrnčeky hladkej múky
1 lyžica prášku do pečiva
troška soli
pol hrnčeka cukru
2-3 vajcia
1 hrnček smotany na varenie (alebo kombinácia mlieko a smotana na šľahanie)
6 lyžíc roztopeného masla
smotana a jahody na ozdobenie

Do misy dáme múku, prášok do pečiva, soľ a pridáme cukor a pokrájané jahody. V inej miske vyšľaháme vajcia, vmiešame smotanu a maslo. Túto hmotu opatrne primiešame s ostatným surovinám pripraveným v mise. Miešame veľmi zľahka, aby sa suroviny spojili, ale cesto sme zbytočne nepremiešali. 
Mafiny pečieme cca 20 minút pri teplote 180-200 stupňov ( test špajdlou nikdy nesklame). 


Dobrú chuť :)

L

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára