pondelok 11. novembra 2013

Chocolate, chocolate, chocolate

Presne takto to u mňa vyzerá keď je nedeľa a ja mám chuť robiť radosť. Sebe, ostatným, alebo jedno s druhým, to je jedno :)
Napriek tomu, že tento týždeň bolo pečenia až až, celý čas som sa tešila práve na nedeľu, pohodu doma, jemne neelegantne hlasnú hudbu, plnú kuchyňu porozkladaných vecí a vymýšľanie nového receptu. Vedela som len že tam chcem strašne veľa čokolády a v chladničke bolo mascarpone, syr, jogurt, tvaroh a smotana. Áno áno z tejto kombinacie sa kúzli celkom ľahko, priznávam.

Nakoniec vynikol tento brownie cheesecake-oidný extrémne čokoládový hybrid. Ale asi sa oplatí vyskúšať, v chladničke už nezostalo nič :)

Cesto:
85 hladká múka
80 g trstinový cukor
1/2 lyžičky sódy
trošku soli
1 žĺtko
2 bielka
60 ml mlieka
50 g kakao
3 lyžice oleja
- múku zmiešame s kakaom, soľou, sódou, cukrom, primiešame vajcia a nakoniec olej a mlieko. Cesto je pomerne tekuté, ak sa vám zdá moc, treba pridať trošku múky. Pečieme na 180 stupňov cca 20 minút

Krém:
1 mascarpone
250 g syr
200 g kyslá smotana
200 g tvaroh
200g smotanový jogurt
trstinový alebo stéviový cukor podľa chuti
1/3 želatína
350 g kvalitná aspoň 70% čokoláda
200 g marcipán
- mascarpone, syr, smotanu, tvaroh, jogurt a cukor zmiešame, pridáme podľa návodu predpripravenú želatínu a krém rozdelíme na dve polovice. Do prvej polovice nastrúhame 100 g marcipánu a poriadne vymiešame. Nalejeme ho na upečený a vychladnutý korpus, ktorý sme vrátili naspäť do tortovej formy. Zvyšný marcipán vyvaľkáme do kruhu o veľkosti korpusu a položíme na prvý krém. Do druhej polovice krému primiešame 250 g rozpustenej čokolády a vylejeme ho na biely krém, na ktorom je plát marcipánu. Zvyšných 100 g čokolády použijeme ako polevu na tortu podľa vlastnej fantázie. Zachladíme a ideálne na druhý deň podávame.



 !!Upozorňujem, je extrémne sýty, kalorický a dobrý!! :)

A neodporúčam ho prenášať vo vlaku, asi nevydrží rovnako ako ten môj :)

Dobrú chuť!
L


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára