Moja veľmi obľúbená letná záležitosť, ktorá tento rok zožala veľký úspech na svadbách aj na oslavách. Jednoduchý recept, ktorý som tak nejako pozliepala a spolu tvorí veľmi príjemné osviežujúce letné jednohubky.
Recept:
Košíčky sú z krehkého cesta, každý má svoje obľúbené, moje je toto:
340 g hladkej/celozrnnej múky
150 g maslo
90 g práškový cukor
2 vajcia
štipka soli
- zmiešame maslo, trošku múky, vajcia a cukor. Do tejto hmoty postupne pridávame múku až kým ju vypracujeme na hladké cesto. Hotové cesto necháme aspoň hodinu odstáť v chladničke, aby sa s ním dobre pracovalo. Odstáte cesto vtláčame do košíčkov a pečieme podľa potreby a rúry cca 10-15 minút na 170 stupňov.
Plnka:
základom plnky je mascarpone zmiešané s cukrom, do každého košíčka dávame len trošku, ktorú pekne rovnomerne rozotrieme. Na túto plnku príde jemná vrstva lemon curd .
Lemon curd:
4 žĺtky
70 g trstinový cukor
50 g maslo
kôra a šťava z dvoch bio citrónov
- všetky ingrediencie jednoducho zmiešane a varíme vo vodnom kúpeli až kým nezískajú požadovanú konzistenciu krému.
Košíčky sú z krehkého cesta, každý má svoje obľúbené, moje je toto:
340 g hladkej/celozrnnej múky
150 g maslo
90 g práškový cukor
2 vajcia
štipka soli
- zmiešame maslo, trošku múky, vajcia a cukor. Do tejto hmoty postupne pridávame múku až kým ju vypracujeme na hladké cesto. Hotové cesto necháme aspoň hodinu odstáť v chladničke, aby sa s ním dobre pracovalo. Odstáte cesto vtláčame do košíčkov a pečieme podľa potreby a rúry cca 10-15 minút na 170 stupňov.
Plnka:
základom plnky je mascarpone zmiešané s cukrom, do každého košíčka dávame len trošku, ktorú pekne rovnomerne rozotrieme. Na túto plnku príde jemná vrstva lemon curd .
Lemon curd:
4 žĺtky
70 g trstinový cukor
50 g maslo
kôra a šťava z dvoch bio citrónov
- všetky ingrediencie jednoducho zmiešane a varíme vo vodnom kúpeli až kým nezískajú požadovanú konzistenciu krému.
Na dozdobenie používam plátky citrónov a malý kúsok domácej bazalky, ktorá košíčkom dodá ten správny farebný aj chuťový šmrnc :)
Dobrú chuť
L
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára